Yüzünüze yakışan gözlüğü bu yöntemle bulun! Mesafeye dikkat, cuk diye oturuyor

Bazı gözlükleri seçmeden önce üzerinde belirli bedenler, standart etiketler veya daha farklı bilgilendirmeler görebilirsiniz. Bunların hepsi yüz şekliniz ve gözlük arasındaki bağlantıyı kurabilmek içindir. İşte yüzünüze cuk diye oturan gözlüğü bulmanın püf noktaları.

Gözlük için yüz ölçümü nasıl yapılır?

Sadece üç dakika gibi kısa bir sürede, gözlüklerinizi satın almak için ihtiyacınız olan tüm ölçüleri belirleyebilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken şey yumuşak bir mezura veya cetvel edinmek. Ayrıca kağıt kalem bulundurmayı unutmayın. Ölçülerinizi buraya not alabilirsiniz.

Ardından en doğru ölçümü almak için, gözlüklerinizi çıkararak aynanın önünde durun. Elinizde bir ayna yoksa, bunun yerine telefonunuzdaki selfie modunu da kullanabilirsiniz. Reçeteli gözlükler için en önemli ölçüm, göz bebeklerinizin merkezleri arasındaki mesafe olan göz bebeği mesafesidir.

Ölçüm bandını gözlerinizin altına yatay olarak tutun, sıfırı bir göz bebeğinizin merkeziyle hizalayın. Diğer göz bebeğinizin merkeziyle ise hangi sayının hizalandığını belirleyin. Milimetre cinsinden olmalı.

Daha iyi bir uyum bulmanıza yardımcı olmak için ek ölçümler alabilirsiniz. Yüzünüzün dar/orta/geniş olup olmadığını belirlemek için yüz genişliğinizi ölçün. Köprü genişliği, şakak uzunluğunu doğru ölçmek önemlidir.

Ölçtüğünüz numaraları girip markaların beden kılavuzlarına bakabilirsiniz. Bazı markalar PD ölçüsü isterken bazıları farklı bir tablo kullanabilir. Diğerleri sadece yüzünüzün genişliği ile ilgilenebilir.

En iyi gözlüğü bulabilmek için mevcut gözlüklerinizi kontrol edebilirsiniz. Gözlüğünüzde bulunan cam genişliği, köprü genişliği ve tempe uzunluğu ölçülerini bir sonraki gözlüğü seçmek için kullanabilirsiniz.

Dar bir burun yapısına sahipseniz daha dar bir köprü genişliği kullanmak gerekir Gözlüklerin aşağı kaymasını veya sıkı hissettirmesini istemezsiniz. Ancak hala hangi modelde gözlük alacağınızdan emin değilseniz, işinin ehli birine danışabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir