Naci Görür o sonuçlara isyan etti… Türkiye’nin en önemli sorunu soruldu: ‘Bu kadar çabuk unutamazsınız’


Depremle ilgili sık sık yaptığı uyarılar ve vatandaşlara bu konuda bilinçlenmeleri için seslendiği paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, bir anket firmasının “Türkiye’nin en önemli sorunu” başlıklı anketindeki sonuçlara isyan etti.

ASAL Araştırma’nın anketinde Türkiye’nin en önemli sorunu sorulduğunda çok çeşitli yanıtlar gelirken deprem sorununun yanıtlarda yer almaması Prof. Dr. Naci Görür’ün tepkisine neden oldu.

0-17 Temmuz tarihlerinde 2 bin kişiye “Bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” diye sordu. Katılımcıların yüzde 64,6’sının yanıtı ekonomi/hayat pahalılığı oldu. Yüzde 6,2 ise “mülteciler” dedi.

Açık uçlu yöneltilen soruya yanıt olarak “Sorun yok” diyen de oldu, “Her şey sorun” diyen de. Kimileri “ahlaki değer kaybı” yanıtı verdi, fikri veya cevabı olmayanlar da vardı.

Yanıtlar arasında deprem sorunu olmamasına dikkat çeken Görür, “Televizyondaki konuşmacılar da herşey normalmiş gibi bunu tartışıyorlar” diye sitem etti.

“ANKETTE NELER NELER VAR! OLMAYAN NE BİLİYOR MUSUNUZ”

Vatandaşlara depreme dirençli kentler talep edilmesi yönünde çağrıda bulunan Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Halk TV’de Türkiye’nin en önemli sorunlarını gösteren bir araştırma yayınlandı. ASAL diye bir kurum yayınlamış galiba…”

“Ankette pahalılık var, güvenlik var, işsizlik var, terör var, ahlak kaybı var, anayasa var, Daha neler neler var. Olmayan ne biliyor musunuz? DEPREM YOK, DEPREM…”

“Daha yakında elli binden fazla suçsuz, günahsız insanlarını gömmüş bir toplumun gerçeği bu. Televizyondaki konuşmacılar da her şey normalmiş gibi bunu tartışıyorlar.

“HER ŞEY NORMALMİŞ GİBİ YOLA DEVAM EDEMEZSİNİZ”

Benim güzel kalpli insanlarım depremde kaybettiğimiz canlarımızı bu kadar çabuk unutamazsınız. Her şey normal gibi yola devam edemezsiniz. Siz bu değilsiniz. Sizi yönetenlerden DEPREM DİRENÇLİ kentler talep ediniz. Sevgiyle.”

İşte o paylaşım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir