Kalp Sağlığı İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kalp Sağlığınız İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr. Ağca: Kalp ve Damar Hastalıklarının Önlenmesi Mümkün

BURSA – Her yıl yaklaşık 125 bin kişinin kalp krizi sonucu kaybettiği Türkiye’de, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğine dikkat çeken kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının önemini vurguladı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının Türkiye’de ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. “Türkiye’deki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 35 ile 40’ı kalp damar hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Her yıl 125 bin kişi kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Ağca, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde risk faktörlerinin bilinmesi ve tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi. “Tansiyon, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, hipertansiyon, diyabet ve kolesterol hastalıklarının tedavisinin doktorun önerileri doğrultusunda yapılması oldukça önemlidir” diye ekledi.

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının kalp sağlığını tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Ağca, sigarayı bırakmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, psikososyal stres, hareketsiz yaşam ve obezitenin de kalp sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörleri olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Türkiye’den Almanya’ya gönderilen çikolatalar geri çevrildi: Gerekçesi ortaya çıktı

Türkiye’den Almanya’ya ihraç edilen bazı çikolata ve şekerleme ürünleri, yapılan kontrollerde ciddi alerjen riski taşıdığı gerekçesiyle ve ürünlerin ambalajlarında uyarı yapılmadığı için Avrupa pazarına sokulmadı.

Probiyotik deposu turşu: Ev yapımı turşunun 8 şaşırtıcı faydası! İşte evde sağlıklı turşu tarifi…

Turşunun mideye iyi gelmeyeceğini düşünerek tüketmekten çekinen geniş bir kitle var. Oysa lezzetinin dışında genel sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Sanılanın aksine turşunun mide asidini dengelediğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Turşunun fermantasyon süreci sonunda oluşan faydalı bakteriler; bağırsaklarda K2 başta olmak üzere birçok vitamin ve sindirime yardımcı enzimin üretimini destekliyor” dedi. 

Orman yangınlarının ardından ‘hava kirliliği’ alarmı: Şikayetler arttı, başvurular yüzde 30 arttı

Bursa’da günlerce devam eden orman yangınlarının ardından solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısında yüzde 30 artış yaşandığı öğrenildi. Uzmanlar kronik hastalığı olanların maskeyle dolaşması uyarısında bulunurken özellikle akut ve yoğun maruziyetlerde ölüm riskinin yüzde 5-8 arttığını vurguladı.

Kuaför ve berberlere “hepatit” uyarısı

Kuaför ve berberlere “hepatit” uyarısı

Karpuzda bakteri tehlikesi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte besin zehirlenmeleri vakalarında artış gözleniyor. Uzmanlar, hayvansal gıdaların yanı sıra meyve ve sebzelerin de zehirlenmeye yol açabileceğine dikkat çekiyor.

İdrar yolu enfeksiyonu vakaları artıyor: ‘Tekrarlıyorsa araştırılmalı!’

Enfeksiyonun yaz aylarında ortak alan kullanımı, yetersiz sıvı alımı ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklandığını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, “Hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Sıvı alımı sadece yaz aylarında değil, yılın her döneminde önemli. Ancak yazın özellikle artan sıcaklıklarla birlikte vücuttan sıvı kaybı da fazla oluyor. Bu dönemde daha da dikkatli olmak lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir