İBB’nin kampanyasına rekor bağış

İBB, İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl da kurban bağışında bulunmak isteyen İstanbullularla ihtiyaç sahiplerini bir araya getirdi. 24 Mayıs günü başlatılan Kurban Bağışı Kampanyası’nda bu yıl hisse bedeli 14 bin TL olarak belirlendi.

Kampanyanın sonuna yaklaşılırken 8 binin üzerinde hisse bağışı ile 115 milyon lira toplandı.  Bağışlanan kurbanlar, kesim işleminden sonraki bir hafta içerisinde konserve haline getirilecek.

18 ay kullanma süresi olan konservelerin dağıtımı, İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak. İBB İstanbul Vakfı tarafından yürütülen Kurban Bağış kampanyasında geçtiğimiz 4 yıl içinde et konserve, ilikli kemik suyu, işkembe ve paça çorbası olmak üzere 4 ayrı ürün ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. 4 yılda 800 bin aileye ulaşılmış oldu.

Bu yıl toplanan 115 milyon liralık bağış ile hedeflenen 1 milyon ihtiyaç sahibi ailenin evine girecek.

2021’DE ENGELLENMEK İSTENMİŞTİ

 İBB’ye bağlı 30 yıllık İstanbul Vakfı’nın 2020’de düzenlenen kurban bağışı kampanyasıyla yaklaşık 12 milyon liralık bağış sayesinde, 132 bin 50 aileye 1 kilogramlık konserveler halinde kurban eti dağıtılmıştı.

Vakıfın 2021 yılında “Kurban Bağışı Kampanyası” düzenlemek üzere izin almak için İstanbul Valiliği’ne yaptığı başvuru ise reddedilmişti.  Aynı kampanyaya 2020’de izin veren İstanbul Valiliği, 2021’de izin vermemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaşanan engelleme girişimini duyurmasının ardından  kamuoyunda oluşan tepki üzerine İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü kampanyaya izin verildiğini açıklamıştı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir