Depremzedenin Yuhaladığı Ersan Şen’e Çok Ağır Sözler

6 Şubat depremlerinde 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davasında, firari Hasan Hüseyin Sever’in avukatı Ersan Şen, müvekkili için tutuklanmama garantisi verilmesini talep etti.

Depremde yakınları ölenler, mahkeme çıkışında Şen’i yuhaladı.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Ersan Şen’e tepki gösterdi.

Sana da yazıklar olsun” diyen Özgür Özel şöyle konuştu:

Deprem konutlarının bir senede yüzde 12’si verildi. Oysa bir yılda hepsi verilecekti. Orta ve az hasarlı olanlar var. Onlar konutlarını güçlendirdiler, bütün paralarını verdiler, bankadan kredi aldılar. Ama şimdi Hatay’da 7 ilçede, sen her şeyi yaptın ama sana başka yerde konut vereceğiz burayı da rezerv alan yapacağız diyorlar. Depremde canını kurtaranlar evini kurtarmanın peşinde, adalet peşinde olan aileler var. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden ve onları bu dünyada bir başına bırakanların adalet isteği var. Tek istekleri adaletsizlikleri halkın duyması.

Depremzedeler Ezgi Apartmanı için adalet diyor. 4 yıl sonra kolonlar kesildi deyip ihbar alan, kontrol edildikten sonra bir şey yok yaşayın burada dediler. Sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl görevinden istifa etmesine rağmen, bir teleferikte bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Antalya Kepez Belediye Başkanı içeride tutuluyor. 150 kişiyi yerin altına gömen Palmiye Sitesi’nin imza yetkilisi İstanbul depremi önlesin diye, İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderiyor. Çünkü o AK Partili yandaş bir bürokrat. Firarilerin yakalanması için Kırmızı Bülten istendiğinde meşhur ve hiçbirimizi beğenmeyen bir avukat, Ezgi Apartmanı’nın sorumlularının avukatı, azarlıyor anneleri, ‘Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz’ diyor. Kimseyi beğenmiyor, hepimizi eleştiriyor sana da yazıklar olsun kardeşim sana da yazıklar olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir